iunie 18, 2010

Afghanistan: Geologii americani au descoperit rezerve minerale in valoare de aproape 3.000 miliarde dolari

Posted on 11:10 by buruista




Geologii americani au descoperit rezerve minerale in valoare de aproape 3.000 de miliarde de dolari in Afghanistan, inclusiv vaste depozite de cupru, litiu, fier, aur si cobalt, care pot face din aceasta tara unul dintre cei mai mari exportatori mondiali, anunta New York Times, preluat de AFP.

Rezervele de litiu sunt mai mari decat cele detinute de Bolivia, tara considerata in prezent primul exportator mondial. Litiul este un element chimic esential pentru industria electronica, fiind folosit in domenii extrem de largi, de la baterii de telefoane mobile pana la laptopuri si masini electrice.

Rezervele Afghanistanului sunt atat de mari incat ar putea deveni "Arabia Saudita a litiului", potrivit unui memorandum intern al Pentagonului, citat de ziaristii americani.

Depozitele de cupru si de fier sunt suficient de mari pentru a face din aceasta tara unul dintre cei mai mari producatori mondiali.

"Este un potential uluitor aici", a declarat generalul David Petraeus.

Echipa de geologi americani si de oficiali ai Pentagonului a descoperit rezervele minerale cu ajutorul hartilor si datelor culese de expertii rusi in timpul ocupatiei sovietice din anii '80.

Presedintele Hamid Karzai a fost informat recent despre aceste descoperiri, au precizat oficialii americani.

Deci, pe langa ferma de droguri, loc din care stim noi cine exporta in toata lumea, culmea, acolo se afla si o avere in minerale. Ai dracu' teroristi sa se ascunda tocmai acolo...

2 Response to "Afghanistan: Geologii americani au descoperit rezerve minerale in valoare de aproape 3.000 miliarde dolari"

.
gravatar
Anonim Says....

Acum chiar ca nu mai scapa afganii de americani. Gasesc aia nod in papaura sa stea pe capu afganilor :)))

.
gravatar
Unknown Says....

Sunt atât de recunoscător Elegantloanfirm că m-a ajutat cu un împrumut de 600.000,00 USD USD, prin ajutorul ofițerului de împrumut Russ Harry, îți sunt etern recunoscător. viața mea s-a întors, finanțele mele s-au stabilit acum dețin o afacere pe care o folosesc pentru a avea grijă de nevoile familiilor mele. Sunt atât de recunoscător pentru dumneavoastră domnule Russ și Dumnezeu să vă binecuvânteze. Le puteți contacta pentru ajutor financiar prin e-mail: Elegantloanfirm@hotmail.com pentru ajutorul dvs.

Leave A Reply

Related Posts with Thumbnails

Persoane interesate

  curs valutar oferit de: curs valutar

BlogCatalog

News & Media Blogs - BlogCatalog Blog Directory