iunie 03, 2010

48 de trenuri vor asigura legatura intre principalele orase si localitatile de pe litoral

Posted on 12:13 by buruista



Trenurile spre şi dinspre Constanţa vor avea traseu prelungit, în perioada 17 iunie - 26 septembrie, până la sau de la Mangalia, călătorii având la dispoziţie, în total, 48 de trenuri care vor asigura legătura între principalele oraşe din ţară şi de pe litoral, în intervalul precizat. CFR Călători pune la dispoziţie 48 de trenuri, dintre care 24 Rapide, 14 Accelerate şi zece Personale, pentru a asigura legătura directă între principalele oraşe din ţară şi litoralul românesc.

Acestea vor pleca din Bucureşti, Arad, Craiova, Timişoara, Deva, Reşita, Braşov, Sibiu, Târgu Mureş, Cluj Napoca, Oradea, Satu Mare, Baia Mare, Sighetu Marmaţiei, Iaşi, Suceava, Botoşani, Galaţi, Călăraşi, Buzău, Medgidia, se arată într-un comunicat de presă de joi al CFR Călători.

Totodată, trenurile care circulă, în prezent, spre şi dinspre Constanţa, vor fi prelungite până la sau de la Mangalia, astfel încât să oprească şi în staţiunile de pe litoral, iar trenurile suplimentare pe ruta spre şi dinspre litoral vor fi introduse, treptat, în circulaţie.

În plus, în sezonul estival vor circula şi două perechi de trenuri Accelerat, pentru a asigura conexiunea cu Delta Dunării, prin Tulcea. Unul din trenuri va pleca din Gara Bucureşti Nord la ora 5.18, iar altul va pleca după-amiaza, la 15.10. Dinspre Tulcea, orele de plecare sunt 6.00 şi 15.15.

În zilele de miercuri, vineri, sâmbătă şi duminică, din perioada 18 iunie - 19 septembrie, călătorii vor putea circula pe relaţia Budapesta - Arad - Craiova - Ruse - Burgas sau Varna cu un tren internaţional care va fi introdus suplimentar în circulaţie.

Nu în ultimul rând, în perioada 17 iunie - 26 septembrie, CFR Gevaro va asigura serviciul de transport cu vagoane de dormit şi cuşete aflate în compunerea trenurilor dintre Constanţa sau Mangalia şi Satu Mare, Sighetul Marmaţiei, Oradea, Cluj Napoca, Timişoara, Suceava Nord, Botoşani şi Arad.

Călătorii pot beneficia şi de reduceri la transport.

Astfel, persoanele ce călătoresc în grupuri mici (de două - cinci persoane) pot obţine reduceri între 10 şi 25 la sută, în toate zilele săptămânii, mai puţin vinerea şi duminica.

De asemenea, cartea "VSD" (vineri, sâmbătă, duminică) este valabilă în weekend, cu reduceri între 25 şi 60 la sută. În plus, biletul dus-întors oferă o reducere de zece la sută.

CFR Călători a mai anunţat că începând de marţi, 1 iunie, acordă reduceri cuprinse între cinci şi 13 la sută pentru cumpărarea cu anticipaţie a biletelor de tren, în cazul tichetelor cu preţ întreg şi a celor pentru copii.

Procentul de reducere se aplică la preţul biletului de călătorie şi la suplimentul de tren, în funcţie de perioada în care a fost cumpărat biletul, se arăta într-un comunicat de presă de luni al CFR.

Reducerea nu este valabilă la tariful de rezervare a locului şi la tariful de supliment de pat sau cuşetă.

Astfel, persoanele care îşi cumpără un bilet de tren cu între şase şi zece zile anticipaţie, primesc o reducere de cinci la sută. Între 11 şi 20 de zile reducerea ajunge la zece la sută, iar până la 21 de zile călătorii beneficiază de o reducere de 13 la sută.

Reducerile menţionate se aplică numai la emiterea electronică a legitimaţiilor de călătorie prin sistemele electronice de emitere (on-line, xSell) pentru bilet întreg şi bilet de copil.

No Response to "48 de trenuri vor asigura legatura intre principalele orase si localitatile de pe litoral"

Leave A Reply

Related Posts with Thumbnails

Persoane interesate

  curs valutar oferit de: curs valutar

BlogCatalog

News & Media Blogs - BlogCatalog Blog Directory