iunie 06, 2010

Premierul turc ar putea incerca sa forteze personal blocada impusa Fasiei Gaza

Posted on 17:59 by buruista



Premierul turc, Recep Tayyip Erdogan, ar putea să încerce personal să forţeze blocada impusă de Israel Fâşiei Gaza, deplasându-se către acest teritoriu palestinian pe mare, susţine un cotidian libanez, Al-Mustaqba, citat de Jerusalem Post, în ediţia electronică de duminică. Cotidianul susţine că informaţiile sale au la bază surse din Turcia. Potrivit acestuia, Erdogan analizează şi posibilitatea de a trimite nave ale Marinei turce pentru a însoţi pe viitor vapoarele care se îndreaptă către Gaza.

Pentru a protesta faţă de raidul de luni al marinei israeliene, Turcia şi-a rechemat ambasadorul din Israel pentru consultări şi a vorbit despre diminuarea legăturilor economice şi militare dintre cele două ţări.

Totodată, ambasadorul turc la Washington, Namik Tan, a scris într-un articol publicat de Washington Post că incidentul a nemulţumit ţara sa pentru "că nu a fost un atac din partea unui inamic declarat, ci din partea unui prieten, cu care Turcia a colaborat multă vreme şi a muncit din greu pentru a dezolta o colaborare constructivă economică şi strategică".

No Response to "Premierul turc ar putea incerca sa forteze personal blocada impusa Fasiei Gaza"

Leave A Reply

Related Posts with Thumbnails

Persoane interesate

  curs valutar oferit de: curs valutar

BlogCatalog

News & Media Blogs - BlogCatalog Blog Directory